4 Νοε 2010

Τελικά όλοι οι developers θέλουν να αλλάξουν τα πάντα στα κινητά! Μετά από την μικρή επανάσταση που έγινε με το Swype πληκτρολόγιο, ακόμα ένα παράξενο πληκτρολόγιο μπήκε στο market της Android. Αυτό ονομάζεται 8Pen, αλλά ήμαστ κάπως επιφθλακτικοί...
Το δοκιμάσαμε ψες στο Motorola Milestone, και μπορούμε να πούμε - αν και πολύ διαφορετικό από τα άλλα ήδη που προσφέρονται - δυσκολευτήκαμε λίγο στην γραφή.
Το 8Pen χρησιμοποιεί 4 περιοχές γραφής, όπου χωρίζονται τα γράμματα, και στην μέση ένας μεγάλος κύκλος που είναι το space. Ξεκινάς να γράφεις από το κέντρο, και πας στην περιοχή που είναι το γράμμα που θέλεις, και αναλόγως κάνεις κύκλους γύρο γύρο για να διαλέξεις τα διαφορετικά γράμματα της περιοχής. Είναι προφανές ότι είναι ένας πρωτοποριακός τρόπος γραφής, αλλά και πολύ δύσκολος για να τον μάθει κανείς!
Τα γράμμα είναι ανακατωμένα, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε αυτά που χρησιμοποιεί ο χρήστης να είναι πιο κοντά στο κέντρο, και ο χρήστης να κάνει πιο λίγες κινήσεις για να τα διαλέξει. Μια βδομάδα εξάσκησης μπορεί να κάνει τον χρήστη να το αγαπήσει, αλλά εμείς δεν είχαμε την απαραίτητη υπομονή!
Το μεγάλο πλεονέκτημα του 8Pen κόντρα σε όλα τα άλλα πληκτρολόγια μέχρι σήμερα, είναι πως δεν χρειάζεται να βλέπεις τόσο πολύ την οθόνη και να είσαι τόσο ακριβής. Αφού απλά πρέπει να μετακινείς το δάκτυλο σου στο περίπου και όχι ακριβώς όπως είναι τα σημερινά πληκτρολόγια.

Γενικά μόνο και μόνο που μας δίνει την δυνατότητα της "τυφλής πληκτρολόγησης" νομίζουμε ότι του αξίζει μια ευκαιρία.
Το official βίντεο για επεξήγηση του 8Pen:


Και ένα βίντεο τραβηγμένο για να δείτε πόσο δύσκολη είναι στην αρχή η γραφή:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου